Veranda 3×3 League, prima ligă de baschet din Europa

3×3 League, o competiție de baschet 3×3 marca Sport Arena Streetball, organizată cu sprijinul Veranda Mall, devine prima ligă organizată în Europa dedicată disciplinei care are mari șanse să fie inclusă în programul Jocurilor Olimpice.

Prima ediție a ligii de baschet 3×3 va fi găzduită pe terenul amenajat la Veranda Mall, în zona Obor și va reuni pentru început la start 40 de echipe împărțite pe trei categorii: Sub 23 și Open, la masculin și Open la feminin.

În acest moment mai exista doar alte două ligi de baschet 3×3 în lume, această disciplină aflată în plină dezvoltare fiind organizată sub această formă doar în Japonia și în Statele Unite. BIG 3 însă, o ligă care va reuni foști jucători din NBA, campionatul profesionist nord-american, va avea startul abia în luna iulie.

Conceptul va oferi jucătorilor de baschet atmosfera turneelor marca Sport Arena Streetball cu o frecvență săptămânală și posibilitatea de a lupta regulat pentru puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Rankings dar și pentru premiile puse în joc.

Fiecare etapă va cuprinde nu doar meciurile de baschet ci și momente interactive cu spectatorii, care vor astfel invitați să-și susțină echipele favorite dar și să fie parte din acțiune participând la concursuri cu premii.

Cele mai bune evoluții individuale vor fi răsplătite săptămânal cu titlul de MVP de etapă, urmând ca la finalul sezonului să fie acordate trofeele pentru MVP (Cel mai bun jucător), Best scorer (Cel mai bun marcator), Best defender (Cel mai bun apărător). Pentru premiile de sezon, voturile vor fi exprimate chiar de către jucătorii participanți, fără posibilitatea de a alege dintre coechipieri.

Conceptul 3×3 League susține dezvoltarea disciplinei baschet 3×3 în anul în care aceasta are mari șanse să fie inclusă în programul ediției Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice, o decizie în acest sens urmând a fi anunțată de către Comitetul Internațional Olimpic în vara acestui an.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s