O “Cotroceni’s Goldies” a ”spart” podiumul vicecampioanelor europene, la Veranda 3×3 League by Fitbit

Trei dintre vicecampioanele României la ediția 2016 a Campionatului European de baschet 3×3 au pășit joi seară pe terenurile de la Veranda 3×3 League by Fitbit. Absentă în prima etapă  a ligii de 3 la 3, Agronomia Team, cu Sonia Ursu și Andra Haas secondate de Andreea Vrânceanu și  Aybüke Büyükşafak, a disputat trei partide miercuri pentru a recupera decalajul creat față de celelalte echipe din grupă.

Sonia Ursu și-a lăsat în urmă la distanță toate adversarele, adjudecându-și titlul de “marcatoarea etapei”, cu 20 de puncte înscrise. Jucătoarea de 23 de ani cu origini coreene a dominat și topul aruncărilor din afara semicercului, reușind cinci coșuri de două.

Chiar dacă a fost dezavantajată de program în lupta pentru titlul de “marcatoarea etapei”,  Anca Șipoș le-a condus pe “Doamnele de pe Kiseleff” spre victorie în meciul direct cu echipa colegelor sale din naționala de 3×3 a României care câștiga argintul continental anul trecut la București.  Șipoș a contribuit cu 7 puncte (două reușite de 2 puncte) în victoria 14-11 a echipei “Kiseleff Ladies” în derbiul categoriei Open feminin, cu Agronomia Team.

Interesant este faptul că fetele de la “Cotroceni’s Goldies” au reușit să țină ritmul cu componentele naționalei României în topul marcatoarelor. Casandra Pușcașu a reușit să se infiltreze pe podiumul celor mai bune reazlizatoare în etapa acestei săptămâni, cu 11 puncte înscrise în două meciuri, ajutată și de faptul că a avut un meci în plus față de Anca Șipoș, care a avut programat un singur duel (ca medie, “Casi” a avut 6,5 puncte marcate, Sonia – 6,66 puncte, iar Anca a înscris 7 puncte).  Doar cinci concurente au reușit să înscrie măcar o dată din afara semicercului: celor trei vicecampioane europene li s-au alăturat pe listă Casandra Pușcașu și Raluca Matei, ambele cu câte o aruncare de 2 puncte reușită.

open feminin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s