Veranda 3×3 League by Fitbit: Santana show la 40 de ani plus o zi

Au fost cinci, a rămas una. “Sălăjan Hustlers 2.1” este singura echipă rămasă neînvinsă la categoria Open masculin, după etapa a treia la Veranda 3×3 League by Fitbit, desfășurată miercuri, 24 mai. Trupa propulsată în teren de Mihai Văcărescu (16 puncte) a obținut două victorii categorice în fața echipelor ”Ciocanul Iancului” (17-7) și “Castorii Bucovineni” (21-3).

Într-o zi în care băieții de la “Ștefan cel Mare” nu s-au mai prezentat la teren, meciurile spectacol l-au avut în prim-plan pe Angel Santana.

Cu o alegere aproape imposibil de făcut pentru spectatori, între un duel Northside Drinkers – Tineretului Jackals cu Santana în distribuție și marjă de o posesie până în ultima clipă pe Veranda Court, pe de o parte, și un derby jucat în paralel pe Fitbit Arena, între tradiționala echipă a turneelor marca Sport Arena Streetball  – Rahova’s Finest și echipa etapei precedente – Young Bloods Ro, de partea cealaltă, show-ul a ieșit câștigător. Echipa campionului european cu sânge latin a tremurat serios în meciul cu ‘The Jackals’: la 10-9, cu mai puțin de 25 de secunde rămase pe cronometru și o secundă din atac, Santana a ratat aruncarea din afara semicercului care ar fi decis soarta meciului. În schimb, ‘The Jackals’ au avut o ultimă șansă, irosită însă, spre bucuria sărbătoritului zilei.

Northside Drinkers și Constanța Streetball s-au duelat apoi pentru șefia grupei A. După un joc extrem de echilibrat, în care “cei din nord” au avut totuși avantaj de trei puncte în fața oamenilor de la malul mării în ultimele 40 de secunde ale meciului, finalul s-a jucat pe refrenul “fără fault”: ambele echipe se aflau în dublă penalizare (două aruncări libere plus posesie). A fost nevoie de prelungiri, iar Santana a demonstrat că și la 40 de ani și o zi, baschetul trei la trei are aceeași magie: a decis derbiul zilei în over-time, la scorul de 19-19, cu o aruncare de două puncte de pus în ramă, asta după ce a zâmbit non-stop și a avut timp și de conversații din teren cu cei de pe margine.

Top scorerul zilei, cu 27 de puncte, a fost Andrei Constantin, de la Chocoloco Brașov, echipă care a reușit performanța de a începe un meci cu Victorious Secret pe Veranda Court după startul jocului de pe Fitbit și de a-l câștiga 22-7 înainte ca cei de la Constanța Streetball și Speed Tineretului să își fi încheiat duelul paralel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s