Ce-ar fi 3 la 3-ul fără Angel Santana? “Dacă devine sport olimpic…”

Toți am venit aici… să ne distrăm un pic, să mai transpirăm”. Campion european la baschet 3×3, la prima ediție organizată la București, în 2014, Angel Santana a schimbat prefixul, iar la o zi după, s-a prezentat la terenurile de la Verenda Mall pentru meciurile primei ligi europene de baschet 3 la 3, Veranda 3×3 League by Fitbit. A decis un meci în extra-time, cu aruncare de două puncte, apoi a stat la câteva glume cu prietenii.

20170524_19284242

Căpitanul echipei care lua aurul în Piața Universității joacă acum în “Northside Drinkers”, alături de coechipierul de la Rapid (liga a doua) – Ștefan Buruiană, de Vlad Dumitrescu – jucător la Miercurea Ciuc, de Vladimir Biasutti – fost jucător al Stelei, cu un loc 5 la Campionatul Mondial de Streetball din Brazilia 2014 și actual trainer la World Class, dar și alături de “duo-ul” de la BCM U Pitești format din antrenorul Hristu Șapera și extrema Bogdan Stăncuț.

20170524_19310481

Cum e baschetul 3×3 la 40 de ani?
Ca-ntotdeauna! Un pic mai greu, pentru că nu mai fac la fel de mult sport, nu mai am prea mult timp, dar altfel, e la fel ca de obicei. Trebuie să pui mingea în coș. Atâta tot (și zâmbește).

Ce dorință și-a pus Angel Santana de ziua lui?
Eh… să mai trăiesc o mie de ani (n. face complice cu ochiul și zâmbește). Nu, acum, serios, să fie copilul meu sănătos și să aibă tot ce își dorește.

La o zi după ziua ta, erai din nou pe teren cu echipa. Cine a făcut cinste – sărbătoritul sau coechipierii?
Pâi am făcut chiar de ziua mea… Stai un pic… de ziua mea am jucat sau a doua zi? (n. ia o pauză) Da, corect, a doua zi. Eu am făcut cinste. Am mers să bem ceva răcoritor… un suc din ăsta de sportivi (n. și, din nou, clipește complice – știi ce zic?).  

20170524_19273334

Toate meciurile echipei “Northside Drinkers” sunt programate seara, pe nocturnă. A fost o cerere specială pentru organizatori?
Nu. Dar mai cerem, când muncesc eu sau Buruiană, să ne mute un pic meciul, că amândoi terminăm la 7, când venim direct de la serviciu. Dacă se poate, se poate. Dacă nu, jucăm oricând.

Care sunt cei mai spectaculoși jucători din Liga de 3×3? Să facem un top…
Copiii care ne-au bătut acum, de la “Young Bloods”, sunt ok toți… dar nu pot să spun că avem noi, aici, în România, jucători foarte, foarte spectaculoși. Dar sunt jucători care fac treaba. Trandafir de la Constanța este un jucător puternic, care știe să joace, Bogdan Sandu – la fel, Mihai Văcărescu – de asemenea. Dar nu pot spune că sunt jucători foarte, foarte, foarte spectaculoși, cu multe dunk-uri. Sunt jucători muncitori, care știu baschet și fac treaba.

Și un jucător care să facă atmosferă ca Angel Santana?
(n. râde) Nu știu dacă o să găsiți vreodată așa ceva. Ha-ha! Nicăieri!

Se pun multe pariuri trăznite în sport… la Mondialul din Franța, membrii echipei de fotbal și-au vopsit părul galben, Camoranesi a fost tuns de coechipieri după ce a câștigat Cupa Mondială, așa cum a promis înainte… Ce face Angel Santana dacă baschetul 3×3 devine sport olimpic? O promisiune trăznită pentru fani?
Ce să fac, ce să fac? Mai joc încă 10 ani baschet (n. râde), dar la +35. Mergem la Olimpiada de bătrâni.

20170524_19291242

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s