Colentina si Timpuri Noi, campioane în Veranda 3×3 League by Fitbit

Compton 1 Colentina la baby 3×3 și Magic Timpuri noi la mini 3×3 au devenit primele campioane de la Veranda 3×3 League by Fitbit, după playoff-ul disputat vineri seară pe terenurile amenajate pe esplanada Veranda Mall.

Leii Militari au ajuns cu ambele echipe în finale, însă au fost nevoiți să se recunoască învinși la ambele categorii.

Compton 1 Colentina s-a baza pe punctele marcate de Tudor Drăgulelei și Alexandru Matei, fiecare câte trei, precum și pe reușita lui David Șerban, în victoria 7-4 cu Baby Leii. Punctele felinelor au fost marcate de Petru Geamănu, 3 și Ștefan Bercaru, 1.

În finala la mini, Magic Timpuri Noi s-a distanțat rapid pe baza reușitelor Ioan Ciurea și Radu Smărăndeanu. Cei doi au marcat toate punctele celor de la Magic, șase pentru Ioan, respectiv cinci pentru Radu.

Leii au încercat revenirea, iar coșul de două puncte, singurul din finală, marcat de Andrei Grigorescu, le-au aprins la un moment dat speranțele. Magic au punctat însă de fiecare dată când a fost nevoie și au zădărnicit eforturile leilor Eduard Ionescu (3 puncte) și Luca Popovici (2 puncte).

Galeriile de părinți și-au făcut simțită prezența în special în timpul meciurilor decisive din finală și au contribuit din plin la atmosfera meciurilor, cu gândul probabil la viitoarele dispute olimpice pe care micuții baschetbaliști le-a putea purta în 2024 sau 2028.

Baschetul 3×3 a devenit începând de săptămâna trecut disciplină olimpică, prima competiție sub emblema cercurilor olimpice urmând să se dispute la Tokyo în 2020.

Premierea campionilor de la prima ediție a ligii de baschet 3×3 a fost efectuată de Anca Șipoș, medaliată cu argint anul trecut, împreună cu naționala de baschet 3×3 a României, la Campionatele Europene.

Veranda 3×3 League by Fitbit este un eveniment marca Sport Arena Streetball, organizat în parteneriat cu Veranda Mall și susținut de Fitbit, Carrefour, Sushi Terra și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s