Doamnele din Kiseleff, primele campioane de la Veranda 3×3 League by Fitbit

“Kiseleff Ladies” este prima campioană la Open Feminin în istoria ligii de baschet 3×3. Anca Șipoș, Roxana Bejan și Andreea Grigoraș au avut emoții doar la început de partidă, joi, într-o finală amânată de vântul puternic și de ploaia de miercuri, împotriva “Agronomiei”.

Finala feminină de la Veranda 3×3 League by Fitbit a fost deschisă cu coș de “doamnele din Kiseleff”, dar “Agronomia”, “underdog” în meciul de trofeu, susținută de pe margine de vicecampioanele europene Sonia Ursu și Andra Haas, a lăsat impresia că poate răsturna calculele hârtiei, atunci când s-a distanțat la 4-2 pe tabelă. “Andra și Sonia au jucat în primele etape la Agronomia, dar acum le-au lăsat pe celelalte fete să joace, care nu putuseră evolua  din cauza finalei de liga 1”, a explicat la final de competiție Anca Șipoș.

“Kiseleff Ladies” au avut însă un răspuns prompt, au egalat scorul la cinci, au preluat apoi conducerea și au mărit constant avantajul. S-a lăsat și cu multe comentarii de la colțul terenului, unde Sonia a comentat meciul cu umor, tachinându-și colega de națională în momentul în care aceasta a respins o minge cu piciorul în afara terenului.

Eu am vrut mult să joc alături de fetele din echipa mea, din câte știu pentru Andreea aceasta este singura competiție pe care i-o permite programul în această vară, așa că am vrut să câștige”, a explicat la final de întrecere Anca Șipoș.

A fost o competiție drăguță, pentru început. Păcat că pe noi, fetele, vremea nu prea ne-a ajutat și a cam plouat în fiecare joi (n.r. – râde). A fost neobișnuit pentru noi, care jucăm de regulă în weekend, dar a fost plăcut. Pentru mine, urmează o vară destul de aglomerată, mâine plecăm în Andorra să jucăm calificări pentru Campionatul European. Sperăm să ne calificăm pentru 7-9 iulie. Aici a fost o relaxare cu prietenii înainte de plecare, pentru că antrenamentul l-am avut dimineață”, a concluzionat Anca Șipoș.

Veranda 3×3 League by Fitbit, organizată de Sport Arena Streetball, a reprezentat o premieră pentru continentul european: prima competiție desfășurată după acest format, într-un an în care baschetul 3×3 a devenit disciplină olimpică și a fost inclus în programul de la Tokyo 2020.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s