Santana are lipici și la prima ligă europeană de 3×3: “Northside Drinkers”, victorie la Open Masculin, după “o finală grea” cu Rahova lui Vlaicu

Angel Santana are lipici la edițiile inaugurale: după ce a câștigat aurul la primul Campionat European de baschet 3×3, a luat locul întâi și la prima ligă europeană de 3×3.  “Așa trebuie! Las acolo numele meu, primul câștigător”, a spus cu zâmbetul pe buze fostul căpitan al naționalei de 3 x3 a României, nelipsit de la turneele marca Sport Arena Streetball.

“Northside Drinkers” a câștigat, joi, categoria Open Masculin de la Veranda 3×3 League by Fitbit, după o finală extrem de strânsă cu “Rahova’s Finest”, adjudecată de Angel Santana, Bogdan Stăncuț, Vladimir Biasutti și Ștefan Buruiană cu 17 – 16 în fața unei echipe de tradiție a trei la treiului românesc, condusă tot de un campion european, Cătălin Vlaicu.

Vântul puternic și ploaia au amânat cu o zi deznodământul de la Veranda 3×3 League by Fitbit. Miercuri, la categoria Open Masculin nu s-au putut juca decât sferturile de finală, acolo unde, pe de o parte, “Rahova’s Finest” a reușit surpriza, eliminând echipa neînvinsă (cu 12 victorii din 12 meciuri) în primele două faze ale ligii – Sălăjan Hustlers 2.1, iar “Northside Drinkers” a revenit după un start ezitant în fața celor de la “Tineretului Jackals” și a întors scorul de la 0-5 pentru a se impune și grație preciziei de la linia de aruncări a baschetbalistului cu sânge spaniol.

Joi, “Rahova’s Finest” și-a câștigat prima locul în marea finală, cu victorie în over-time la “Chocoloco Brașov”, 9-8, iar “Northside Drinkers” a completat distribuția ultimului act, după un succes în fața echipei venite săptămână de săptămână de la malul mării în capitală, Constanța Streetplay.

Finala s-a jucat dincolo de asfințit, iar misiunea baschetbaliștilor a fost îngreunată de întunericul din ce în ce mai dens. “Finală grea, cu prietenul meu Sarma. E greu, ca-ntotdeauna, are echipă foarte bună, foarte puternică, dar noi am jucat cu ce avem, cu atuurile noastre și am bătut”, a făcut rezumatul după meci Angel Santana. Startul finalei a stat sub semnul echilibrului total: Cătălin Vlaicu a reușit primul coș, apoi echipele au punctat alternativ, astfel încât tabela nu a ratat niciun scor egal de la 0-0 până la 6-6. Angel Santana, cel care și-a sărbătorit practic ziua de naștere pe terenurile de la Veranda Mall la începutul ligii de 3×3, a arătat că lui coșurile de două puncte îi intră și așa, în semiîntuneric. “Mâna e mână!”, a glumit Santana. Desprinderea la cinci puncte pentru “Drinkers”, 15-10, s-a dovedit decisivă. Biasutti a închis tabela pentru echipa sa, tot cu o aruncare de două, iar Santana și ai lui au rezistat asediului dat în ultimul minut de “Rahova’s Finest”, care însă nu a mai reușit să înscrie dubla pentru victorie sau măcar coșul egalării pentru prelungiri, în ultimele 40 de secunde.

A fost frumoasă această primă ediție de ligă, prima ligă de 3 la 3 din Europa. E foarte fain, pentru că îți dă posibilitatea să devii din ce în ce mai bun, de la săptămână la săptămână. Echipa mea asta a făcut: am început așa-și-așa – ne știam, dar nu mai jucasem împreună, apoi am mers din ce în ce mai bine, de la săptămână la săptămână”, a tras concluzia Angel Santana.

Veranda 3×3 League by Fitbit, organizată de Sport Arena Streetball, a reprezentat o premieră pentru continentul european: prima competiție desfășurată după acest format, într-un an în care baschetul 3×3 a devenit disciplină olimpică și a fost inclus în programul de la Tokyo 2020.

Doamnele din Kiseleff, primele campioane de la Veranda 3×3 League by Fitbit

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s